Fritt Vilt

Det som skulle være en hyggelig snowboardtur i snøkledte Jotunheimen ble forvandlet til en kamp for å overleve. En vennegjeng på snowboardtur må søke ly på et forlatt hotell etter at en av dem skadet seg stygt. Etter hvert skjer det ting på hotellet som tyder på at gjengen ikke er så alene som de trodde og befinner seg snart i sitt verste mareritt.

Fritt Vilt

Fritt Vilt er en norsk skrekkfilm som ble utgitt i 2006. Filmen er regissert av den norske filmskaperen Roar Uthaug. Uthaug har tidligere blant annet regissert en rekke reklamefilmer og spillefilmen Flukt fra 2012.
Rollebesetningen i filmen består av en rekke kjente norske skuespillere, blant annet Ingrid Bolsø Berdal (Hercules), Rolf Kristian Larsen (Mannen som elsket Ynge), Viktoria Winge (Reprise) og Hallvard Holmen (Himmelblå).

Fritt Vilt norge

En vennegjeng drar til Jotunheimen for å stå på snowboard i de snøkledte fjelltoppene. Da de kjører nedover fjellsiden faller en av dem stygt og brekker benet. Vennegjengen er langt vekk fra sivilisasjonen og uten mobildekning. Langt i det fjerne får de øye på et høyfjellshotell og går dit for å søke ly. Hotellet ser ikke ut til å ha vært i bruk på flere år og telefonlinjene fungerer ikke lenger. Vennegjengen bestemmer seg for å bli værende der over natten, men når mørket senker seg over det forlatte hotellet skjer det ting som tyder på at de ikke er så alene på hotellet som de først trodde.Det som skulle være en hyggelig tur på fjellet endrer seg fort til et mareritt, og kampen for å overleve er i gang. Vennegjengen blir fritt vilt.

fritt vilt trailer

Filmen hadde premiere fredag den 13. oktober 2006. Fritt Vilt ble sett av nærmere 300 000 da den ble vist på kino og ble godt mottatt av både publikum og kritikere. Filmens visningsrettigheter ble solgt til flere land og Fritt Vilt ble vist under den anerkjente Sundance Film Festival i Utah, USA som første norske film noensinne. I 2008 kom oppfølgeren Fritt Vilt II og prequel-filmen Fritt Vilt III ble lansert i 2010.

Comments are Disabled