En ganske snill mann

Ulrik har nettopp sluppet ut av fengsel etter å ha sonet 12 år for mord. Ulrik ønsker nå å gjenopprette kontakten med sønnen sin og leve et mer lovlydig liv, men det blir ikke lett. Når han kommer ut av fengselet blir han tatt imot av vennene hans fra det kriminelle miljøet han vanket i tidligere. De sørger for at Ulrik får mat og tak over hodet, og gir ham en pistol slik at han kan hevne seg på tysteren som sørget for at han måtte sitte 12 år bak lås og slå. Hvilken vei velger Ulrik å gå?.

En ganske

En ganske snill mann er en norsk film som hadde premiere i 2010. Filmen er regissert av den norske filmskaperen Hans Petter Moland som også står bak filmer som Aberdeen (2000), Gymnaslærer Pedersen (2006) og Kraftidioten (2014).
Rollebesetningen i En ganske snill mann består av et stjernelag av norske og svenske skuespillere, blant annet. Stellan Skarsgård (Mamma Mia), Bjørn Floberg (Varg Veum), Gard B. Eidsvold (Den siste revejakta), Bjørn Sundquist (Her er Harold), Aksel Hennie (Max Manus) og Kjersti Holmen (Sofies verden).

snill mann

Ulrik er en ganske snill mann. En ganske snill mann som nettopp har sluppet ut av fengselet etter å sonet 12 år for mord. Når han slippes ut fra fengselet blir han møtt av sine venner fra det kriminelle miljøet han vanket i før han ble dømt. De gir han mat og tak over hodet, og en pistol slik at han kan hevne seg på tysteren som fikk han fengslet i alle disse årene. Samtidig oppsøker Ulrik sønnen sin som han ønsker å gjenoppta kontakten med. Men samboeren til sønnen er ikke så begeistret for dette. Ulrik er kriminell og hun vil ikke ha en kriminell i deres liv.
Ulrik er en ganske snill mann, men står ovenfor et veiskille. Men hva velger han?

En ganske snill mann

En ganske snill mann hadde premiere 19. mars 2010 og ble godt mottatt av både kritikere og publikum. Filmen ble solgt til en rekke land og har vunnet flere priser, både nasjonalt og internasjonalt. Stellan Skarsgård vant blant annet Amanda for Årets mannlige skuespillere for sin hovedrolle i filmen.

Comments are Disabled